Annonce

GODT FOR DIG!

af: Agnete Friis

Forskning tyder på, at en række økologiske fødevarer har højere indhold af f.eks. vitaminer, sunde fedtsyrer og andre gode stoffer. Spiser du økologisk, styrer du også udenom rester af sprøjtegifte, GMO og unødvendig madsminke.

Kvinde i badekar med skum, skumbad

Print

Bliv medlem nu

  • Få det lækre magasin ØKOLOGISK tilsendt 4 gange om året
  • Få Kille Ennas bog "Rigtige Oste starter med Ø"
  • Få et bæredygtigt indkøbsnet
  • Vind Hanne Risgaards nye bog "Hjemmebagt - korn, mel og bagning"

 

Kontingent: 325,- kr. for hele 2010

 

Økologiske varer skal være så rene og naturlige som muligt. Det er der mange gode grunde til. Helt enkelt mener økologer, at jo færre kunstige hjælpemidler, der er brugt i produktionen, jo sundere er produktet.

 

Der mangler stadig at blive forsket meget mere i økologiske produkters sundhedsfordele. Men de senere års forskning peger på, at økologernes formodning holder stik. Forskningen kommer med flere og flere videnskabeligt dokumenterede grunde til at spise økologisk.

 

Læs meget mere her.

 

  • Der er flere gode stoffer i økologisk kost - f.eks. økologiske jordbær, tomater, ferskner, æbler og mælk. Det er f.eks. flere C-vitaminer, som siges at styrke immunforsvaret. Hos ammende kvinder, der spiser økologiske mælkeprodukter, er modermælken fyldt med gode umættede fedtsyrer.

  • Du undgår rester fra sprøjtegift. Forskere har sporet høje mængder af rester fra sprøjtemidler i børns urin, når børnene fik ikke-økologisk kost. Ingen ved med sikkerhed, hvordan pesticidrester påvirker menneskets sundhed. Økologer har valgt at være på den sikre side og helt undlade at bruge sprøjtemidler.

  • Du får rene varer uden sminke. I økologisk fødevareproduktion er det kun tilladt at bruge 49 ud af de 370 tilsætningsstoffer, som findes i konventionel produktion. Det er generelt forbudt at anvende kunstige farvestoffer, sødestoffer, aromastoffer og konserveringsmidler.

  • Økologi er fri for gensplejsning. Økologiske produkter må ikke indeholde gensplejsede ingredienser eller ingredienser, der er fremstillet ved hjælp af gensplejsning. Man kender endnu ikke de miljø- eller sundhedsmæssige konsekvenser ved gensplejsede afgrøder. Stort set alt konventionelt kød, æg og mejeriprodukter er produceret med brug af gensplejset foder. Det kan du læse mere om her (link til 10 gode grunde-afsnittet om gensplejsning)

 

Når du køber økologisk, kan du stole på, at der ikke er brugt metoder, der strider imod de økologiske principper om at skabe rene og sunde fødevarer. Det gælder både, når de øko-producenter dyrker afgrøderne og håndterer og forarbejder økologiske fødevarer.  

Læs mere om forskning, økologi og sundhed her.











 

10 Gode Grunde

10 gode grunde

Ingen sprøjtegifte, mere smag, renere grundvand og højere dyrevelfærd er blot nogle...

 
 

Godt for dig!

Kvinde i badekar med skum, skumbad

En række forskningsresultater peger tydeligt på, at økologiske fødevarer er sundere...

 
 

Godt for miljøet!

Valmue i kornmark

Økologisk landbrugsproduktion medfører flere konkrete fordele for natur og miljø...

 
 
 

Godt for dyrene!

Ko

De mest almindelige husdyr som holdes økologisk er kvæg, svin og fjerkræ, men får og...

 
 

Produktion

Høstmaskine på mark

Økologiske marker er helt fri for kemiske sprøjtemidler. I stedet skifter den økologiske...

 
 

Stol på Ø-mærket

Ø-mærket, Ø-mærke

Her kan du læse mere om de regler, som gælder for økologisk produktion og produkter...

 
 

Tilmeld Nyhedsmail

Modtag ugentligt nyheder om alt fra økologiens verden leveret af Økologisk Landsforening.

 

 

 

Annonce

 

Seneste Nyheder

Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening

23. februar 2010En Grøn Vækst strategi for dansk landbrug kræver et markant samarbejde mellem ministrene for landbrug, miljø, klima og erhverv, siger Økologisk Landsforening. S...

Butikshylder med juice

19. februar 2010Det globale økologiske salg er vokset med 10 procent i 2008, og efter et år med faldende priser på økologiske varer, bliver 2010 en periode med stabile priser o...

Nordisk køkken i front med udsigt til den fælles stand i baggrunden

18. februar 2010Der er stor interesse for de danske, økologiske udstillere på verdens største økologiske messe, BioFach 2010. De nyeste eksporttal giver også grund til optimism...

Økoforum: Seneste indlæg

 
Er UHT og Homogeniseret mælk økologisk??

Jeg undre mig over at et mælkeprodukt kan få statsøko mærke  selvom det er homogeniseret og ...

Af erik martin, 22/02

 
bruger man det ikke mere?

mine morforældre havde et rum med nogle trappetrin ned under jorden med græs på taget,det er...

Af Susanne , 21/02

 
tak for forslag

Tak for de forskellige forslag ,der må meget gerne komme flere .Også hvis der i forvejen eks...

Af Susanne , 20/02

Nyeste kommentarer

 
jeg er kritisk overfor biogas

Åh, det er altså ikke nemt at linke via FT´s hjemmeside. Prøv lige denne, der gerne skulle give mulighed for at åbne bilag om "Pig City" fra Cowi Consult http://www.ft.dk/dokumenter/tingdok.aspx?/samling/20091/almdel/MPU/bilag/272/index.htm

Af Birgit , 23/02

 
jeg er kritisk overfor biogas

jeg var inde og kikke på folketingets side men kunne ikke finde noget om tomater og økologiske grise?.Jeg har faktisl længe set det her komme , men mens vi sov......

Af susanne , 23/02

 
Grøn Vækst kræver bredt samarbejde i nyt ministerhold

Henrik Høegh er da nærmest det værste, der kan ske for dansk landbrug og da især for økologerne. Det lader til, at formanden for "min" forening er vældig duperet over "Vissengrøn vækst". Desværre tror jeg ikke, han begejstring nødvendigvis deles af hovedparten af medlemmerne. Med HH ved roret, er der bestemt ingen tvivl om, at industrilandbruget vil vokse til det til sidst kollapser helt. HH er villig til at sætte 62 % af Danmarks areal på aktier og viderefører således sin forgængers kamp for at få gennemført lov nr. L39. Denne lov kan i værste fald betyde, at investorer fra alverdens lande, udelukkende i spekulation for at få indflydelse i DK, vil kunne opkøbe danske landbrug. 62 PROCENT! Det mener HH iflg. Landbrugavisen, "er prisen for at få tilført kapital til landbruget". Ja goddag mand økseskaft. Det skal blive spændede at se, hvordan han klarer samrådet i morgen den 24. februar, hvis det da ikke er aflyst pga. ministerrokaden. HH var da heller ikke den, der ligefrem i bred vendinger støttede op omkring at yde alle nødvendige forskningsmidler til udvikling af økologisk jordbrug, da man i dec. 09 forhandlede om dette. Alt i alt ser det temmelig vissent ud for biodiversitet, miljø og klima i DK. :(

Af Birgit , 23/02

Kalender

Fra 05. mar. kl. 09.00 - Til 06. mar. kl. 16.30
Adresse:Centrumpladsen 1, 5700 Svendborg
Kontaktperson:Christina Udby Hansen