Annonce

10 Gode Grunde til at vælge Økologi

Økologi er mad uden madsminke eller rester af sprøjtegifte, men med flere sunde stoffer. Økologi er også din garanti mod gensplejset mad og foder. Og så giver økologisk produktion både renere grundvand og en mere mangfoldig natur.

10 gode grunde

Print

1. Du får mad uden rester af sprøjtegift

Når du spiser økologisk, slipper du for rester af de sprøjtemidler, den ikke-økologiske landmand bruger til at dræbe ukrudt, skadedyr og svampesygdomme. Læs mere »


2. Du får mad med mere smag

Økologiske grøntsager indeholder generelt flere nærings- og smagsstoffer og mindre vand pr. kg end ikke-økologiske grøntsager.

Læs mere »

 

3. Du får rene varer uden sminke

Ø-mærkede fødevarer er ikke sminket med kunstige farvestoffer eller sødemidler. Læs mere »


4. Økologiske dyr har bedre leveforhold

Høj dyrevelfærd er vigtigt i økologisk landbrug. Læs mere »


5. Økologi er godt for vores grundvand

Økologiske landmænd bruger ikke sprøjtemidler, der kan sive ned i grundvandet. Læs mere »


6. Bevar en rig og ren natur

Naturen er rigere og renere på økologiske arealer. Læs mere »


7. Du får mad med flere sunde stoffer

Forskningsresultater viser, at økologiske fødevarer ofte indeholder flere sundhedsfremmende stoffer end ikke-økologiske fødevarer.Læs mere »


8. Nej tak til gensplejset mad

Inden for økologisk produktion bliver der hverken brugt gensplejsning til føde til mennesker eller til foder til dyrene. Læs mere »


9. Ø-mærket står for grundig kontrol

Det røde danske Ø-mærke og EU's økologilogo er din garanti for økologisk kvalitet. Læs mere »


10. Økologi er godt for ulande

En række internationale undersøgelser viser, at økologiske metoder kan hjælpe fattige bønder i Afrika, Asien og Sydamerika til at producere mere mad og tjene flere penge. Læs mere »













 

10 Gode Grunde

10 gode grunde

Ingen sprøjtegifte, mere smag, renere grundvand og højere dyrevelfærd er blot nogle...

 
 

Godt for dig!

Kvinde i badekar med skum, skumbad

En række forskningsresultater peger tydeligt på, at økologiske fødevarer er sundere...

 
 

Godt for miljøet!

Valmue i kornmark

Økologisk landbrugsproduktion medfører flere konkrete fordele for natur og miljø...

 
 
 

Godt for dyrene!

Ko

De mest almindelige husdyr som holdes økologisk er kvæg, svin og fjerkræ, men får og...

 
 

Produktion

Høstmaskine på mark

Økologiske marker er helt fri for kemiske sprøjtemidler. I stedet skifter den økologiske...

 
 

Stol på Ø-mærket

Ø-mærket, Ø-mærke

Her kan du læse mere om de regler, som gælder for økologisk produktion og produkter...

 
 

Bliv medlem nu

 

  • Få det lækre magasin ØKOLOGISK tilsendt 4 gange om året
  • Få Kille Ennas bog "Rigtige Oste starter med Ø"
  • Få et bæredygtigt indkøbsnet
  • Vind Hanne Risgaards nye bog "Hjemmebagt - korn, mel og bagning"

 

Kontingent: 325,- kr. for hele 2010

 

 

Annonce

 

Økoforum: Seneste indlæg

 
Er UHT og Homogeniseret mælk økologisk??

Jeg undre mig over at et mælkeprodukt kan få statsøko mærke  selvom det er homogeniseret og ...

Af erik martin, 22/02

 
bruger man det ikke mere?

mine morforældre havde et rum med nogle trappetrin ned under jorden med græs på taget,det er...

Af Susanne , 21/02

 
tak for forslag

Tak for de forskellige forslag ,der må meget gerne komme flere .Også hvis der i forvejen eks...

Af Susanne , 20/02

Tilmeld Nyhedsmail

Modtag ugentligt nyheder om alt fra økologiens verden leveret af Økologisk Landsforening.

 

 

 

Seneste Nyheder

Fairtrade-logo

24. februar 2010Danskerne skiller sig ud, fordi de både vil have økologi og social ansvarlighed i én og samme vare. Det mærker Urtekram, der har landets største udvalg af økolo...

24. februar 2010Københavns Madhus søger projektchef med lederegenskaber til at stå i spidsen for arbejdet med forandringsprojekter for bedre måltider....

Kokke laver mad bag gryder på komfur

24. februar 2010En stor del af de 100.000 serverede måltider under klimatopmødet i København var økologiske. Topmødet var derfor en godt studie i, hvordan man organisere store ...

Nyeste kommentarer

 
Støttekroner på vej til økologiske gårdbiogasanlæg

Tak for spørgsmålene. Vores strategi går ud på at blive uafhængig af husdyrproduktion, og de anlæg vi har i tankerne er ikke afhængige af industriel svineproduktion. I de konkrete sager (projekter og rådgivning) vi går ind i, tager vi udgangspunkt i økologi og bæredygtighed. Biogas konventionelt og biogas økologisk er altså ikke sammenlignelige. Det kan man forvisse sig om, hvis man vil bruge lidt læsetid på biogastemasiden, der uddyber den meget anderledes tankegang, der ligger bag økologisk biogas. Se denne side og undersider: http://www.okologi.dk/landmand/landbrugsprojekter-og-artikler/landbrugstemaer/oekologi-og-klima/biogas-og-oekologi.aspx

Af Michael, 24/02

 
jeg er kritisk overfor biogas

Tak nu lykkedes det .Jeg er målløs!Det er som kikker jeg på en kæmpe `svulst´

Af susanne, 24/02

 
jeg er kritisk overfor biogas

Åh, det er altså ikke nemt at linke via FT´s hjemmeside. Prøv lige denne, der gerne skulle give mulighed for at åbne bilag om "Pig City" fra Cowi Consult http://www.ft.dk/dokumenter/tingdok.aspx?/samling/20091/almdel/MPU/bilag/272/index.htm

Af Birgit , 23/02