Annonce

Landbrug & Fødevarer: Ja til billige øko-varer

12. februar 2010 

af: Marie Gribel VorumSend mail

I avisen 24 Timer tirsdag, melder Landbrug & Fødevarer ud, at ”En lav pris på øko-varer giver god mening”. Det er Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening, helt uenig i.

Økologiske mælkeproducenter deler gratis mælk ud for at protestere mod salg af mælk under kostpris
Økologisk Landsforening havde i sommers producenter fra alle mejerier på gaden for at komme i dialog med forbrugerne og sende et skarpt signal til detailhandelen om, at økologisk mælk under kostpris risikerer at knække økologiske mejerier og landmænd.Foto: Økologisk Landsforening

Print

 

Bliv medlem nu

  • Få det lækre magasin ØKOLOGISK tilsendt 4 gange om året
  • Få Kille Ennas bog "Rigtige Oste starter med Ø"
  • Få et bæredygtigt indkøbsnet
  • Vind Hanne Risgaards nye bog "Hjemmebagt - korn, mel og bagning"

 

Kontingent: 325,- kr. for hele 2010

 

Avisen 24 Timer bragte tirsdag en artikel, hvor de har sammenlignet de forskellige butikkers priser på økologiske varer. I den forbindelse udtaler Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, at "En lav pris på øko-varer giver god mening." Det er Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening helt uenig i.


- Jeg kender ikke en eneste økologisk landmand eller virksomhed, der er enig. Det er som om Landbrug & Fødevarer slet ikke har tænkt på, hvad vi har været igennem det sidste år med priskrig på økologiske varer. Det har krævet hele efteråret at få priserne på økologisk mælk op på et bæredygtigt niveau igen, siger Evald Vestergaard.


Økologisk Landsforening havde i sommers producenter fra alle mejerier på gaden for at komme i dialog med forbrugerne og sende et skarpt signal til detailhandelen om, at økologisk mælk under kostpris risikerer at knække økologiske mejerier og landmænd.

 

Forskel på økologiske basisvarer

Kirsten Lund, teamleder for økologi hos Landbrug & Fødevarer omtaler i samme artikel i 24 Timer, at der ikke er forskel på kvaliteten af økologiske basisvarer i de forskellige butikker.


- Mælk og grøntsager er jo ens. Så på de her standardprodukter er kvaliteten jo ikke forskellig. Her kan man lige så godt gå i Netto. Søger man så de lidt mere forfinede øko-produkter, som de ikke har i billigkæderne, kan man gå andre steder hen, siger Kirsten Lund til 24 Timer.


Det er Evald Vestergaard også uenig i. Han påpeger, at kommunikation om økologi også handler om igen og igen at fremvise den værdi - for miljø, for sundhed, for dyrevelfærd - som berettiger en merpris.


- Det er totalt misforstået. Vi økologer har arbejdet i 30 år for at vise, at mælk ikke bare er mælk, og for en produktdifferentiering inden for økologi, der har drevet det økologiske salg frem, siger Evald Vestergaard.

 

Uheldige udmeldinger

Evald Vestergaard kritiserer også en stribe af uheldige udmeldinger om økologi fra Landbrug & Fødevarer de senere måneder, herunder at Landbrug & Fødevarer gentagne gange i pressen har udtalt en forventning om, at salget af økologiske varer vil falde på grund af den økonomiske krise, og offentliggjorde forkerte tal på salget af økologiske kød.


- Der er ingen grund til at tale økologien ned i et sort hul med negative forventninger og forkerte tal. En offensiv indsats sikrede, at vi kunne holde skansen og endda komme igennem krisen med en lille fremgang. landbrug & Fødevarer tog fejl af markedet, glædeligvis, siger Evald Vestergaard og påpeger:


- Rækken af negative og meget uheldige udmeldinger fra Landbrug & Fødevarer om økologisk afsætning og forbrugerinteresse for økologi gør vores afsætnings- og pressearbejde meget sværere.

Opret KommentarFornavn


Efternavn


Email


Gentag Email


Skriv viste ord

 

Nyheder

Avisartikel, blyant og papirklips

Læs Økologisk Landsforenings nyheder fra den økologiske sektor...

 
 

Nyhedsmail

postkasse med brev

Modtag ugentligt Økologisk Landsforenings nyheder om den økologiske sektor...

 
 

Vær Aktiv

Løbende kvinder på mark

Du kan være aktiv for økologien på mange måder. Her er et lille udpluk, og der vil løbende...

 
 
 

Brevkasse

Breve

Spørg vores panel om fx graviditet, kost og amning. Eller gå på jagt i de mange svar...

 
 

Temaartikler

børn i æbletræ

Læs en række temartikler om økologi og forbrug samt andre aktuelle emner...

 
 

Kalender

kalender

Her kan du læse, hvad der foregår i den økologiske sektor, navnlig i foreningens regi...

 
 

Tilmeld Nyhedsmail

Modtag ugentligt nyheder om alt fra økologiens verden leveret af Økologisk Landsforening.

 

 

 

Annonce

 

Seneste Nyheder

Det nordiske køkken på Biofach 2010

25. februar 2010De danske økologiske virksomheder er vendt hjem fra BioFach 2010 med nye, seriøse kontakter og masser af optimisme efter en hård økonomisk tid....

Fairtrade-logo

24. februar 2010Danskerne skiller sig ud, fordi de både vil have økologi og social ansvarlighed i én og samme vare. Det mærker Urtekram, der har landets største udvalg af økolo...

24. februar 2010Københavns Madhus søger projektchef med lederegenskaber til at stå i spidsen for arbejdet med forandringsprojekter for bedre måltider....

Kokke laver mad bag gryder på komfur

24. februar 2010En stor del af de 100.000 serverede måltider under klimatopmødet i København var økologiske. Topmødet var derfor en godt studie i, hvordan man organisere store ...

Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening

23. februar 2010En Grøn Vækst strategi for dansk landbrug kræver et markant samarbejde mellem ministrene for landbrug, miljø, klima og erhverv, siger Økologisk Landsforening. S...

Økoforum: Seneste indlæg

 
Er UHT og Homogeniseret mælk økologisk??

Jeg undre mig over at et mælkeprodukt kan få statsøko mærke  selvom det er homogeniseret og ...

Af erik martin, 22/02

 
bruger man det ikke mere?

mine morforældre havde et rum med nogle trappetrin ned under jorden med græs på taget,det er...

Af Susanne , 21/02

 
tak for forslag

Tak for de forskellige forslag ,der må meget gerne komme flere .Også hvis der i forvejen eks...

Af Susanne , 20/02

 
jeg er kritisk overfor biogas

Jeg håber det er iorden at tilmelde sig gruppen selv om man er kritisk overfor bio gas ? Jeg...

Af Susanne , 20/02

 
Sprøjtning med hvad?

Emnet er jo til debat på generalforsamlingen - men jeg savner en nærmere definition af, hvad...

Af Freya, 18/02