De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Økologisk kantine i Kvadrats miljøpolitik

af: WebredaktionSend mail

I Ebeltoft ligger tekstilvirksomheden Kvadrat, som leverer designtekstiler til anerkendte arkitekter, designere og møbelproducenter i hele verden. Virksomheden har været miljøcertificeret siden 1997.

Print

 

Det gode måltid i kantinen er et effektivt middel til at gøre miljøprofilen håndgribelig for både medarbejdere og kunder.

 

- Der har været økologisk kantine lige så længe jeg har været her, siger Birgit Fogh, der har været ansat i Kvadrat i godt ni år. - Jeg kan huske, at det blev præsenteret til min ansættelsessamtale, at der var en økologisk kantine. Så det er helt sikkert noget man går op i. Jeg var generelt meget imponeret over, hvor meget man allerede dengang tænkte på miljøet.

 

Ingen økologisk fanatisme

For økologien er kun én af flere ting. I løbet af 1990´erne satte Kvadrat mere og mere fokus på de miljørigtige løsninger. Først i produktionen, siden på kontorerne. Og hvis man virkelig mente det med miljøet alvorligt, så skulle det være hele vejen rundt. Også til frokosten. Det er 13 år siden, Kvadrats kantine gik økologiske veje - en tid, længe før økologi blev det bonusord, som det er i dag.

 

- Der var da også en negativ holdning til økologi, da vi startede. I dag tror jeg ikke folk tænker ret meget over det. De er bare glade for at få frisk og sund mad, fortæller kantineleder Karin Overgaard over en kop kaffe. Økologisk, naturligvis.

 

Omkring 75 procent af alt, hvad buffeten byder på, er økologisk. Og det er sådan set ikke noget mål af nå de 100. Miljømæssig fanatisme kommer ikke forud for medarbejdertilfredshed.

- Man kan også sagtens tænke miljøvenligt på andre måder. Som fx at have så lidt svind som muligt. Derfor har vi heller ingen fast menu, men planlægger ud fra hvilke råvarer vi har i køkkenet.

 

Lise Vium Richter er ligesom to af sine kolleger ved frokostbordet glade og stolte over at være ansat i en virksomhed, hvor man faktisk handler, og ikke bare tænker på miljøet. Anna Østergaard, der med 36 års anciennitet i Kvadrat har været med hele miljøvejen siger: Jeg ville ikke have lyst til at være i en virksomhed, hvor man var ligeglad med miljøet. - Både medarbejdere og ledelse vil hjælpe miljøet, og det smitter begge veje. Men det er klart, at hvis ikke virksomheden bakkede så meget op om miljøet, så ville det ikke kunne være så meget fokus på det.

 

- Jeg tror vi er med til at rykke ved folks holdninger generelt omkring miljøet, både når de er på arbejde, og når de er hjemme, siger produktdirektør Mette Bendix. Hele miljøindsatsen gør os til en mere attraktiv arbejdsplads, så det er nemmere at fastholde og tiltrække medarbejdere. Og hvis du tænker kommercielt, så er det da også noget, vi kan bruge i vores markedsføring.

 

Kilde: HK Privatbladet, november/december 09.

Omtanke i store gryder

Kogebog Vestas 03-13

Bogen "Omtanke i store gryder" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Bestil hos hmo@okologi.dk

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Annonce

 

Seneste Nyheder

22. november 2013Mandag den 20. januar kan du få styrket din økologividen, og møde over 30 økologiske leverandører til foodservice. Er du kok eller tjener på café, restaurant el...

22. november 2013Nu bliver det lettere for offentlige indkøbere at tænke samfundsansvarligt. Det nye web-værktøj, ’Den ansvarlige indkøber’ samler konkrete eksempler på, hvordan...

13. november 2013I 2013-2013 har regeringen stillet 2x28 millioner til rådighed for en økologisk omstilling af offentlige køkkener. En del køkkener er allerede godt i gang. Her ...