De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Succes med økologi

af: WebredaktionSend mail

Se en række eksempler fra køkkener, der har haft succes med omlægning til økologi. Læs erfaringerne fra køkkenernes omlægningsproces og bliv inspireret til at komme godt i gang med at omlægge dit køkken til økologi.

 

Økologi hos ATP

Kantinechef ved ATP, Helge Heilskov Kristensen, vinder kantineprisen 2011. Han mener selv, det er de 75 procent økologi i kantinen, der er hovedårsagen til prisen.
Kantinechef Helge Heilskov Kristensen hos ATP vinder kantineprisen 2011. ATP-kantinen er 75 procent økologisk og har det økologiske sølvmærke.
 
 

Ledernes Konferencecenter

Ledernes Konferencecenter
Ledernes KonferenceCenter satser på økologi ford de sætter en ære i at kunne tilbyde ren, sund og smagfuld mad, og fordi det synlighed overfor deres kunder.
 
 
 

Vinder af Kantineprisen 2010

Biogen Idec Kantinepris
Biogen Idec fik overrakt Kantineprisen 2010. Samtidig har de gjort sig fortjent til det økologiske spisemærke i bronze, fordi kantinen serverer over 30 % økologisk mad.
 
 

Økologi i Nyborg

Nyobrg Gymnasiums Kostafdeling
Nyborg Gymnasiums kostskole gik fra en økologiprocent på 0 til 70 uden at ændre budgettet - og har skiftet færdigmad ud med mad tilberedt fra bunden.
 
 
 

Økologi hos Vestas

Vestas kantine i Århus mødtager det økologiske spisemærke i sølv
Vestas kantine får det økologiske spisemærke i sølv - det håndgribelige bevis på, at kantinen hver dag serverer minimum 60 % økologisk mad for 800 medarbejdere.
 
 

Sølv til KBH Rådhus

KBH Rådhus modtager det økologiske spisemærke i sølv
Københavns Rådhus får det økologiske spisemærke i sølv. Kantinen serverer hver dag min. 60 % økologisk mad til mere end 400 personer.
 
 
 

Økologi i FødevareErhverv

Billede mangler
FødevareErhvervs kantine serverer dagligt økologisk mad til 325. Omlægningen betyder sundere kosts, og kantinepersonalet er glade for forandringerne.
 
 

Økologi hos Nykredit

Billede mangler
Økologien har ændret kantinechef Vibeke Barfreds syn på madlavning. Paraderne var oppe, men kom hurtigt ned - hjulpet af et tæt samarbejde med Aarstiderne.
 
 
 

Økologisk hospitalsmad

Billede mangler
Bente Sloth blev i december 2009 belønnet med titlen som Økologisk Frontløber i kategorien "råvarekvalitet" af Økologi & Erhvervs læsere.
 
 

Økologi hos Radiometer

Grøntsager
Læs om Radiometers omlægning til økologisk køkken her. Der er både muligheder og udfordringer for alle, hvis økologien skal rykke ind i kantinen.
 
 
 

Økologi hos Kvadrat

Billede mangler
Kvadrat har været miljøcertificeret siden 1997. Det gode måltid i kantinen er et effektivt middel til at gøre miljøprofilen håndgribelig for medarbejdere og kunder.
 
 

Økologi hos DONG

Kantinemad hos Dong
At DONGs kantine skulle skære 15 % af indkøbsbudgettet væk, var ikke en hindring for masser af økologi på menuen til glæde for alle medarbejdere.
 
 

Har du fået spisemærket?

Det økologiske spisemærke

Har du modtaget bekræftelse fra Fødevarestyrelsen om at du har fået  spisemærket, får du automatisk tilsendt en startpakke med spisemærker og andet markedsføringsmateriale.


Hvis du ønsker at bestille flere mærker, kan du henvende dig til Dorthe Kloppenborg på dk@kologi.dk

 

Køb ny kogebog

Forsider til kogebogen "Sund fornuft - økologi til ældre/patienter"
Den nye kogebog til institutioner "Sund fornuft - økologi til ældre/patienter" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Skriv til bestilling@okologi.dk for bestilling.
 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Seneste Nyheder

01. juli 2014Kom til sommermøde og oplev uddelingen af den nye ØKO-pris. På FoodFestival i Aarhus den 5/9 inviteres du til at møde og komme i dialog med alle dem, der ligeso...

27. juni 2014Madspildet i to offentlige køkkener blev halveret i forbindelse med omlægning til økologi, viser ny undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har foretaget for ...

Tredje og sidste hold af Økologiskolen 2014

28. maj 201486 medarbejdere fra landets grossister har nu gennemført Økologiskolen og kan kalde sig ’økologispecialister’. Tredje hold har netop bestået eksamen. Økologisk ...