De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Økologiske opskrifter til catering

Få inspiration til økologisk mad i kantinen med spændende opskrifter på økologiske retter!

Her har vi samlet en række lækre, sunde og velsmagende økologiske opskrifter - alle er til min. 10 personer.

Bagte rødder og beder orange i frø

Bagte rødder og beder orange i frø

Det sprøde touch i grøntsagskøkkenet som lige giver det sidste ekstra pift – kunne fx komme fra ristede bønner, linser eller her fra kikærter, så er der både sprødhed og næring i din salattopping.

Squash med enebærsvampe på hvide bønner

Squash med enebærsvampe på hvide bønner

Squash er også dejlige rå – den kræver bare, at vi er gode til at få dem skåret fint ud og væltet ind i en eller anden form for dressing. Deres skulpturelle egenskaber udnytter vi her i retten sammen med bønner og svampe.

Japansk marineret kålrabi

Japansk marineret kålrabi

Kålrabi har en smuk farve og en herlig smag, som kun bliver herligere af, at den får lidt medspil fra urter, dressing, god olie, lidt surt og lidt salt.

 

Citrusmarineret kål med yoghurtbagte rodfrugter

Citrusmarineret kål med yoghurtbagte rodfrugter

Det er med til at skabe variation i salatkøkkenet, når vi blander råt med tilberedt og vores salat kommer ofte til at gøre det ud for mere end en salat…det bliver til en ret, fordi den består af flere elementer. Ud over det, smager det godt.

Hurtig kimchee med surt og sødt

Hurtig kimchee med surt og sødt

Kimchee er surkål på en vietnamesisk facon. Og så er det for øvrigt ikke surkål, for den proces tager i hvert fald nogle dage. Dette er den hurtige version af, hvordan vi kan lave stærk læskende kål med saft og kraft i en mørk tid.

 

Røget økoørred på grønkål med sennepsdressing

Røget økoørred på grønkål med sennepsdressing

Jepper, fisk kan også være øko. De har mere plads, må ikke få hormoner og så lever de af økologisk foder og naturligvis, hvad der ellers flyder forbi. SÅ ja, vi kan ikke garantere, at din fisk ikke har spist et eller andet uøkologisk.

Rodkarry

Rodkarry

Det lyder måske lidt trist, men en ordentlig tillavet rodret og duften af den, som driver igennem huset trækker gæsterne til. Smagen og lugten får dem til at overse, at der slet ikke er særligt meget kød i retten.

Hurtigt krydret brød til mad

Hurtigt krydret brød til mad

Et dejligt saftigt, velsmagende og smukt madbrød til buffeten. Det er hurtigt lavet, kan hæve på køl natten over, og skal blot smuttes over i gastrobakker 3 timer inden bagning. Vupti er der masser af lækkert brød.

 

Funky rødkål med røg, passion og anis

Funky rødkål med røg, passion og anis

Kål er fantastisk. Kål tåler alt. Du kan koge, strimle, tæske, centrifugere, hakke, syrne og hoppe på dem og alligevel med kærlig tilsmagning, så smager det af noget andet og mere.

Æggesalat

Æggesalat

Økologiske æg giver mening. Hønen har plads – adgang til frisk luft, sovepinde, skrab i jord og den får ikke klippet sit næb. Her er en idé til æggesalat uden den obligatoriske karry.

 
 
 
 

Har du fået spisemærket?

Det økologiske spisemærke

Har du modtaget bekræftelse fra Fødevarestyrelsen om at du har fået  spisemærket, får du automatisk tilsendt en startpakke med spisemærker og andet markedsføringsmateriale.


Hvis du ønsker at bestille flere mærker, kan du henvende dig til Dorthe Kloppenborg på dk@kologi.dk

 

Køb ny kogebog

Forsider til kogebogen "Sund fornuft - økologi til ældre/patienter"
Den nye kogebog til institutioner "Sund fornuft - økologi til ældre/patienter" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Skriv til bestilling@okologi.dk for bestilling.
 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Seneste Nyheder

01. juli 2014Kom til sommermøde og oplev uddelingen af den nye ØKO-pris. På FoodFestival i Aarhus den 5/9 inviteres du til at møde og komme i dialog med alle dem, der ligeso...

27. juni 2014Madspildet i to offentlige køkkener blev halveret i forbindelse med omlægning til økologi, viser ny undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har foretaget for ...

Tredje og sidste hold af Økologiskolen 2014

28. maj 201486 medarbejdere fra landets grossister har nu gennemført Økologiskolen og kan kalde sig ’økologispecialister’. Tredje hold har netop bestået eksamen. Økologisk ...