De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

86 økologispecialister er udklækket

28. maj 2014 

af: Line SkouboeSend mail

86 medarbejdere fra landets grossister har nu gennemført Økologiskolen og kan kalde sig ’økologispecialister’. Tredje hold har netop bestået eksamen. Økologisk Landsforening har oplevet stor efterspørgsel på kurset og håber at uddanne endnu flere 'øko-agenter

Tredje og sidste hold af Økologiskolen 2014
Det tredje og sidste hold har netop bestået eksamen i Økologiskolen.

Print

Det sidste hold af medarbejdere fra landets grossister har nu fået overrakt "eksamensbeviset" fra Økologiskolen. Dermed har i alt 86 kursister bestået forløbet, som arrangeres af Foodservice-teamet i Økologisk Landsforening.

 

- Økologien ruller ind over landet, og grossisterne oplever, at tiden er inde til at kunne tage en økologisk samtale på højt niveau med deres kunder. De er nogle af frontlinjerne for økologi i storkøkkener, og det skal de klædes på til, siger Torben Blok, projektleder i Foodservice-teamet og påpeger, at den økologiske omsætning i landets kantiner, restauranter, børnehaver og andre storkøkkener indenfor foodservicesektoren er mere fordoblet siden 2009.

 

Bygger bro mellem køkkener og grossister

Formålet med skolen er at bygge bro mellem storkøkkener og grossisterne ved at øge kursisternes kendskab til de økologiske fakta og værdier og således understøtte den økologiske omlægning i landets køkkener. Regeringen har en målsætning om, at 60 procent af maden i de offentlige køkkener skal være økologisk i 2020.

 

- Der har været en stor interesse for kurset fra grossisterne. Alle tre hold på Økologiskolen har været fuldt booket op, og vi håber derfor, vi får mulighed for at køre endnu et forløb i 2014-2015. Der er ingen tvivl om, at efterspørgslen er der, siger Torben Blok.

 

Går fra kurset med motivation og viden

En af de nyuddannede økologispecialister er Lene Uhrbrand, som er udbudskonsulent hos Kødgros Vest, der er ejet af Dansk Cater.

 

- Jeg startede på Økologiskolen med en del skepsis, og jeg er gået derfra med en masse motivation, begejstring og viden om, hvordan køkkener kan lægge om til økologi, og hvor let de kan gøre en forskel. Nu kan jeg se meningen med regeringens 2020-målsætning, og at det er helt tosset ikke at gå den vej, siger Lene Uhrbrand, der mener, hun i dag er meget bedre rustet til at hjælpe de køkkener, der henvender sig til hende.

 

- Jeg har fået en forståelse for køkkeners udfordringer og er i langt højere grad i stand til at guide dem i den økologiske omlægning. I dag kan jeg se, at det ikke er køkkenerne, der skal løfte opgaven alene. Det skal vi være med til. Så vi burde faktisk alle sammen skulle igennem det her kursus, siger hun.

 

Kan argumentere for økologien

Den indstilling får opbakning fra Søren Riis, konsulent hos Hørkram, der deltog på Økologiskolens første hold.

 

- Det er jo ofte sådan, at hvis man selv tror på noget, så er man også bedre til at overtale andre. Og efter jeg har været på Økologiskolen, er mine samtaler med køkkenerne omkring økologiske fødevarer blevet meget mere professionelle. Mange af køkkenerne har paraderne oppe i forhold til økologi på grund af prisen, men nu kan jeg forklare dem, hvordan de kan få råd til mere økologi ved bl.a. at købe mindre halvfabrikata og lave maden fra bunden, samtidig med at jeg kan argumentere for, hvorfor de bør gøre det, siger han.

 

I løbet af Økologiskolens tredages kursusforløb har deltagerne bl.a. besøgt et økologisk landbrug, dystet på økologiske værdier og fået en række forskellige oplæg om økologi fra interessante øko-personer. På tredjedagen skulle deltagerne bevise, at de nu var i stand til at bruge deres nye viden om økologi, ved hver især at holde øko-tale for resten af holdet og gå til eksamen hos tre censorer.

Har du fået spisemærket?

Det økologiske spisemærke

Har du modtaget bekræftelse fra Fødevarestyrelsen om at du har fået  spisemærket, får du automatisk tilsendt en startpakke med spisemærker og andet markedsføringsmateriale.


Hvis du ønsker at bestille flere mærker, kan du henvende dig til Dorthe Kloppenborg på dk@kologi.dk

 

Køb ny kogebog

Forsider til kogebogen "Sund fornuft - økologi til ældre/patienter"
Den nye kogebog til institutioner "Sund fornuft - økologi til ældre/patienter" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Skriv til bestilling@okologi.dk for bestilling.
 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Seneste Nyheder

01. juli 2014Kom til sommermøde og oplev uddelingen af den nye ØKO-pris. På FoodFestival i Aarhus den 5/9 inviteres du til at møde og komme i dialog med alle dem, der ligeso...

27. juni 2014Madspildet i to offentlige køkkener blev halveret i forbindelse med omlægning til økologi, viser ny undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har foretaget for ...

Tredje og sidste hold af Økologiskolen 2014

28. maj 201486 medarbejdere fra landets grossister har nu gennemført Økologiskolen og kan kalde sig ’økologispecialister’. Tredje hold har netop bestået eksamen. Økologisk ...