De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Økologien boomer til FoodExpo 2014

05. februar 2014 

af: Line SkouboeSend mail

Den markant voksende interesse for økologi hos storkøkkenerne i Danmark sætter sit tydelig præg på messeaktiviteterne, når dørene åbnes til FoodExpo i marts. En hel dag dedikeres til økologien, og Økologisk Landsforening har samlet 48 øko-virksomheder.

Der er tale om det største øko-fremstød hidtil, når Økologisk Landsforening samler 48 økologiske virksomheder på Den Økologisk Fællesstand til FoodExpo i Herning i marts.
Der er tale om det største øko-fremstød hidtil, når Økologisk Landsforening samler 48 økologiske virksomheder på Den Økologisk Fællesstand til FoodExpo i Herning i marts.

Print

"Vi mødes under øko-træet" er en opfordring, der kommer til at give genlyd, når FoodExpo 2014 finder sted i MCH Messecenter Herning fra den 16.-18. marts. Her deltager 48 øko-virksomheder i det største økologiske fremstød hidtil.

 

Under øko-træet i midten af Den Økologiske Fællesstand kan gæsterne møde de økologiske producenter ansigt til ansigt, deltage i flere daglige råvare-workshops og smage på det mangfoldige udvalg af økologiske varer. Det er også her, man vil kunne opleve lancering af en ny kogebog til hospitals- og plejehjemskøkkener og overvære fødevareminister Dan Jørgensen overrække Økologiske Spisemærker.

 

- Øko-træet bliver omdrejningspunkt og nerven på messen. Det er her, øko-samtalerne finder sted, hvor man kan lære værdierne bag de økologiske varenumre at kende og blive inspireret til nye måder at bruge råvarerne på, siger Torben Blok, projektleder i Foodservice-teamet hos Økologisk Landsforening.

 

En messedag dedikeret til økologi

FoodExpo har i samarbejde med Økologisk Landsforening valgt at dedikere messens anden dag, mandag den 17. marts, til økologi. Her vil aktivitetsniveauet være ekstra højt, og grupper af køkkenchefer og beslutningstagere fra køkkener i flere områder af landet vil blive bragt ind til messen med bus.

 

- Både regeringen og mange danskere har et ønske om mere økologi i maden, og økologien ruller i øjeblikket for alvor ind over landets storkøkkener.  Derfor er det helt naturligt, at økologi spiller en central rolle på årets store foodservice-messe. Det hele kommer til at boble af øko-glæde, siger Torben Blok, som mener, at økologi også i høj grad fremkalder glæde ude i køkkenerne.

 

- Mange køkkenmedarbejdere oplever en øget faglig stolthed, når de giver sig til at arbejde med økologi. Det gode køkkenhåndværk og de gode, rene råvarer kommer i fokus. Samtidig er medarbejderne med til at tage ansvar for, at vi også i fremtiden har rent drikkevand, en rig natur og en høj dyrevelfærd, påpeger Torben Blok.

 

Øko-boom i landets køkkener

Overalt i landet er køkkener i fuld gang med at arbejde henimod regeringens mål om 60 procent økologi i offentlige gryder i 2020, og økologiske råvarer vinder også i stigende grad indpas i private kantiner og restauranter. Det understreges bl.a. af, at der nu er mere end 600 spisesteder med det økologiske spisemærke.

 

Økologisk Landsforening forventer, at den økologiske omsætning i foodservice-sektoren er vokset med 15-20 procent i 2013 svarende til et salg på omkring 950 mio. kroner.

 

Meld dig til FoodExpo 2014 på www.foodexpo.dk og benyt Økologisk Landsforenings invitationskode:

Food-M2UWZK

 

Omtanke i store gryder

Kogebog Vestas 03-13

Bogen "Omtanke i store gryder" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Bestil hos hmo@okologi.dk

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Seneste Nyheder

20. februar 2014EU og Fødevareministeriets landdistriktsprogram støtter Hotel- og Restaurantskolens indsats for at få mere økologi ind i huset....

”Sund Fornuft – økologi til ældre / økologi til patienter” kan købes gennem Økologisk Landsforening.

14. februar 2014Sammen med køkkenerne på Plejecenteret Sølund og Regionshospitalet Randers udgiver Økologisk Landsforening nu en bog med opskrifter og inspiration til øko-omlæg...

Fødevareminister Dan Jørgensen og Aarhus kommunes borgmester besøgte idag Økologisk Landsforening i Åbyhøj, hvor de blev taget imod af formand, Per Kølster, og direktør, Paul Holmbeck.

10. februar 2014Fødevareministeren offentliggjorde i dag under et besøg hos Økologisk Landsforening, at regeringen afsætter 28 mio. kroner til et øko-løft af de offentlige køkk...