De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Økologien indtog Nationalmuseet

24. januar 2014 

af: Jakob BrandtSend mail

I mandags var det ikke kun Solvognen, Egtvedpigen og guldhornene, som trak besøgende til Nationalmuseet i København.

Nationalmuseet
Ikke færre end 50 økologiske fødevareproducenter udstillede, da Økologisk Landsforening i starten af ugen holdt temadag på Nationalmuseet. Foto: Stine Christiansen, Skovdal & Skovdal

Print

Økologisk Landsforening afholdt i starten af ugen en temadag om økologi, som trak 50 udstillere og 220 repræsentanter fra de københavnske kantiner, restauranter og caféer til museet.

- I en tid, hvor der er meget fokus på den offentlige omlægning, er det vigtigt, at vi ikke glemmer den private sektor, og dagen viste, at interessen for økologien blandt de private køkkener er rigtig stor, siger Rikke Grønning, projektleder i Økologiske Landsforenings foodserviceafdeling.

Det var gratis at udstille, og det havde lokket en bred vifte af både små og store producenter til København.

 

Graver et spadestik dybere

- Køkkenerne er glade for, at der er kommet en voksende konkurrence blandt leverandørerne, så de har fået bedre mulighed for at shoppe rundt efter den pris og kvalitet, de vil have, siger Rikke Grønning.

Deltagere fik tanket masser af inspiration via indlægsholdere fra ØL. Formand Per Kølster gav en peptalk under overskriften 'Økologi - spis med hjerte, hjerne og mave´, mens Per Rasmussen, international konsulent, fortalte om, hvordan økologien kan være med til at skabe bedre vilkår for landbefolkningen i Afrika.

- Vi dykker lige et spadestik dybere end 10 gode grunde til at vælge økologi, og jeg tror, at der er behov for, at vi også fremover laver den type arrangementer, hvor vi giver køkkenerne alle de gode argumenter for at bruge økologiske råvarer, siger Rikke Grønning.

 

Plot Foodexpoo ind i kalenderen

Hun oplyser, at arrangementet skal ses som et lokalt alternativ for de københavnske køkkener, der ikke har mulighed for at deltage i Foodexpoo i Herning 16.-18. marts, hvor økologisk foodservice og ØL bliver repræsenteret med den hidtil største  stand på dansk grund.

Igen i år er messens anden dag dedikeret til økologien, og dagen bliver krydret med en masse aktiviteter for de økologiinteresserede gæster.

 

Se et udpluk af billeder fra messen: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

Omtanke i store gryder

Kogebog Vestas 03-13

Bogen "Omtanke i store gryder" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Bestil hos hmo@okologi.dk

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Seneste Nyheder

20. februar 2014EU og Fødevareministeriets landdistriktsprogram støtter Hotel- og Restaurantskolens indsats for at få mere økologi ind i huset....

”Sund Fornuft – økologi til ældre / økologi til patienter” kan købes gennem Økologisk Landsforening.

14. februar 2014Sammen med køkkenerne på Plejecenteret Sølund og Regionshospitalet Randers udgiver Økologisk Landsforening nu en bog med opskrifter og inspiration til øko-omlæg...

Fødevareminister Dan Jørgensen og Aarhus kommunes borgmester besøgte idag Økologisk Landsforening i Åbyhøj, hvor de blev taget imod af formand, Per Kølster, og direktør, Paul Holmbeck.

10. februar 2014Fødevareministeren offentliggjorde i dag under et besøg hos Økologisk Landsforening, at regeringen afsætter 28 mio. kroner til et øko-løft af de offentlige køkk...