De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Myte: Man kan ikke smage forskel

af: WebredaktionSend mail

Selvfølgelig er der produkter, hvor det er svært at smage økologien. Men mon ikke de fleste er enige om, at f.eks. økologiske grønsager smager af mere.

Print

 

Fakta: Prøv!

Selvfølgelig er der produkter, hvor det er svært at smage økologien. Men mon ikke de fleste er enige om, at f.eks. økologiske grønsager smager af mere. Logisk nok, for uden kunstgødning bruger økologisk frugt og grønt længere tid på at vokse sig store og spisefærdige. Til gengæld indeholder de mindre vand end de konventionelle typer og dermed mere næring pr. kilo.

 

Der er også mange, som mener, at det kan smages, at økologiske husdyr lever frit og godt, spiser groft og sundt og får god tid til at vokse sig store og kødfulde. Det tager f.eks. kyllingen 81 dage at nå sin slagtevægt på 2 kg. Kalven får sødmælk de første 90 dage efter fødslen, og grisene fodres med både grovfoder og kraftfoder, der indeholder meget energi, mange fibre og masser af næringsstoffer.

Og så er der den økologiske blomme i et æg, der tager farve efter årstiden. Kraftig gul om sommeren, når hønen spiser frisk græs og grønt - mere bleg om vinteren, når der er grovfoder på menuen. For ikke at tale om mejeriprodukterne og melet...

 

Så det handler nok ikke kun om etik og dyrevelfærd, når de fleste kendte kokke i høj grad bekender sig til økologien.


Men dyrevelfærd giver en god smag i munden!









Omtanke i store gryder

Kogebog Vestas 03-13

Bogen "Omtanke i store gryder" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Bestil hos hmo@okologi.dk

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Annonce

 

Seneste Nyheder

22. november 2013Mandag den 20. januar kan du få styrket din økologividen, og møde over 30 økologiske leverandører til foodservice. Er du kok eller tjener på café, restaurant el...

22. november 2013Nu bliver det lettere for offentlige indkøbere at tænke samfundsansvarligt. Det nye web-værktøj, ’Den ansvarlige indkøber’ samler konkrete eksempler på, hvordan...

13. november 2013I 2013-2013 har regeringen stillet 2x28 millioner til rådighed for en økologisk omstilling af offentlige køkkener. En del køkkener er allerede godt i gang. Her ...