De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Myte: Det er for dyrt!

af: WebredaktionSend mail

Fakta er, at du kan omlægge til minimum 75% økologi i dit storkøkken uden at det koster dig mere. Det handler om at ændre rutiner og vaner, og de specialuddannede omlægningskonsulenter, du kan kontakte via Økologisk Landsforening, ved, hvordan det kan gøres.

Print

 

Det blev billigere end før

Hos Nykredit i København var der budgetteret med 10% højere udgifter, da køkkenet lagde om til næsten 100% økologi. Et år efter viser realiteterne, at bespisningen af de 1.300 medarbejdere faktisk er blevet billigere - så meget, at det har været muligt at ansætte en ekstra medarbejder i kantinen.

 

Besparelserne kommer fra en udnyttelsesgrad af råvarerne på næsten 100 %, fordi der er gået sport i at tænke alternativt. Samtidig er tidligere tiders overflødighedshorn af retter erstattet af en buffet med udvalgte lækkerier, hvor brød, gryn og pasta mætter, så forbruget af kød er reduceret.

 

Alternativ tænkning giver gevinst

På Fredericia Sygehus er 45% af maden økologisk. Her giver alternativ tænkning økonomisk gevinst. Der spares f.eks. 20.000 kr. om året ved at skære tomaterne i mindre stykker. Nakkesteg har erstattet kamstegen. Brød bages med havregrød. I vinterperioden erstatter grønkål dyr salat på smørrebrødet. Og der er kålrabi, pastinakker og selleri i farsbrødene.

 

På universitetet i Aarhus er kantinen på Matematisk kendt for sin gode, rigelige og rimelige mad. Det meste er økologisk, og økonomien hænger sammen, fordi kantinebestyreren har skabt et netværk af leverandører, der holder køkkenet orienteret om ugens tilbud.

 

Økologi kan også sagtens være sund økonomi.










Omtanke i store gryder

Kogebog Vestas 03-13

Bogen "Omtanke i store gryder" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Bestil hos hmo@okologi.dk

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Annonce

 

Seneste Nyheder

22. november 2013Mandag den 20. januar kan du få styrket din økologividen, og møde over 30 økologiske leverandører til foodservice. Er du kok eller tjener på café, restaurant el...

22. november 2013Nu bliver det lettere for offentlige indkøbere at tænke samfundsansvarligt. Det nye web-værktøj, ’Den ansvarlige indkøber’ samler konkrete eksempler på, hvordan...

13. november 2013I 2013-2013 har regeringen stillet 2x28 millioner til rådighed for en økologisk omstilling af offentlige køkkener. En del køkkener er allerede godt i gang. Her ...