De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Myter & Fakta om økologi

af: WebredaktionSend mail

Der knytter sig mange spørgsmål til økologien, og meget kan besvares med fakta – andre svar handler om følelser og holdninger.

Gulerødder med vand
Det er en myte at de økologiske grossister kun dækker storbyerne.Foto: colourbox.com

Print

 

Mange holdninger handler om myter - myter, der måske havde hold i virkeligheden engang, men som i dag er en saga blot fordi økologien er blevet professionel. Andre myter handler om manglende viden om fakta.

 

I det følgende har vi givet myterne modspil med fakta. Du kan hente det hele som PDF her.

 

  • Myte: Det er for dyrt!
    Fakta:
    Det behøver det ikke være!
    Læs mere »

 

  • Myte: Man kan ikke stole på, at varerne er økologiske
    Fakta: Kontrollen med øko-mærkede varer er meget effektiv
    Læs mere »

 

  • Myte: Man kan ikke smage forskel
    Fakta: Prøv!
    Læs mere »

 

  • Myte: Omlægning til økologi i køkkenet kræver mere arbejde og mere plads
    Fakta: Omlægning til økologi kræver ændrede arbejdsrutiner
    Læs mere »

 

  • Myte: De økologiske leverancer er ustabile
    Fakta: Det økologiske vareudbud svinger med årstiderne
    Læs mere

 

  • Myte: De økologiske grossister dækker kun storbyerne
    Fakta: Flere grossister med bredt sortiment er landsdækkende
    Læs mere »

 

  • Myte: Kantinegæsterne vil hellere have sovs og kartofler end økologi
    Fakta: Økologi tiltrækker og fastholder medarbejdere
    Læs mere »

 

 

Omtanke i store gryder

Kogebog Vestas 03-13

Bogen "Omtanke i store gryder" kan købes hos Økologisk Landsforening og koster 200 kr./stk. + fragt. Bestil hos hmo@okologi.dk

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail
Modtag Økologisk Landsforenings nyhedsmail til foodservice sektoren.
 

Annonce

 

Seneste Nyheder

22. november 2013Mandag den 20. januar kan du få styrket din økologividen, og møde over 30 økologiske leverandører til foodservice. Er du kok eller tjener på café, restaurant el...

22. november 2013Nu bliver det lettere for offentlige indkøbere at tænke samfundsansvarligt. Det nye web-værktøj, ’Den ansvarlige indkøber’ samler konkrete eksempler på, hvordan...

13. november 2013I 2013-2013 har regeringen stillet 2x28 millioner til rådighed for en økologisk omstilling af offentlige køkkener. En del køkkener er allerede godt i gang. Her ...