De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Tre der brænder for bæredygtighed

04. oktober 2013 

af: Peter Nordholm AndersenSend mail

I Økologisk nr. 25 møder du tre mennesker, der brænder for bæredygtighed: Selina Juul, der kæmper mod madspild. Katrine Klinken, der ser mad som kulturkamp og lærer børn at lave ren, økologisk kost. Og Bjarne Larsen, som udbreder økologien i Østafrika.

Forsiden magasinet Økologisk nr. 25, vinter 2014

Print

 

 

Selina Juul høstede hele fem priser i 2013. Ikke mindst Nordisk Råds Natur- og miljøpris. I forsideinterviewet med arkitekten bag bevægelsen stop spild af mad giver hun nogle bud, hvordan vi alle kan blive bedre til udnytte vores fødevarer - og hvad det er for kamp, hun vil bruge op til 40 timer om ugen af hendes fritid på. Hendes simple pointe er, at bliver du bedre til udnytte al din mad, så får du råd til mere økologi.

 

I Økologisk kommer du også med i køkkenet sammen med kogebogsforfatteren Katrine Klinken, som vi tegner et portræt af. Supperne boblerne i gryderne og melet støver, mens hun underviser en flok kursister på 10-13 år på madholdet Måltider. Det er ikke en tilfældig ramme om hendes liv som madformidler - for hun mener, at det er alfa og omega at gribe fat i netop de unge, hvis vi skal skabe en god madkultur i Danmark.

 

Bjarne Larsen er også en mand med en klokkeklar øko-rød holdning. Vi giver dig historien om, hvordan han opdagede, at økologien kan gøre en god forskel for fattige bønder i Tanzania tilbage i 1980'erne. Og hvordan han har brugt sin holdning til et bæredygtigt landbrug som formand i Økologisk Landsforening Ulandsudvalg.

 

Mere viden om økologi i ulandene:

Her finder du en samling af artikler om og argumenter for at udbrede det økologiske landbrug i ulandene:

 

På 4 minutter fortæller FN's Miljøprogram (på engelsk), hvad fordelen er ved økologisk landbrug for fattige småbønder i et land som Uganda:

 

Tema fra Økologisk nr. 5 om ulande (side 8-19)

 

Artikel fra Økologisk nr. 9 om forholdene for quinoa-dyrkere i Bolivia - artiklen på side 24-30 fik i 2010 de internationale landbrugs- og fødevarejournalisters (IFAJ's) artikelpris:

 

Mmmm! Masser af mad og opskrifter

Økologisk nr. 25 byder på meget andet end de tre portrætter. Du får bl.a. en test af skyr, der i løbet af kort tid har fået stjernestatus på hylderne med mejeriprodukter - for eksempel er skyrsalget seksdoblet i Coops butikker siden 2011.

 

Her finder du opskrifter og tips til at bruge skyr i dit køkken:

 

Køb økologiske fødevarer online

Vi bringer også en guide til at købe økologi online på side 42 i magasinet. Der blev dog kun plads til fem virksomheder med øko-websalg - men her har du linksamlinger til flere øko-småproducenter med webbutik:

 

Mad med indmad

På side 44 i artiklen om, hvor den økologiske indmad bliver af, lover vi dig også hjælp til at blive indmadsaktivist - helt konkrete opskrifter og tips til at bruge mere fra dyrene.

 

 

 

Arkiv for Magasinet Økologisk

Læs tidligere numre af Magasinet Økologisk her.
 

Tilmeld Nyhedsmail

Nyhedsmail
9.969 modtager allerede nyheder om økologi én gang om ugen - tilmeld dig nu og få vores nyhedsmail hver uge.